De welpenhorde

De welpen van de vierde scoutsgroep .

De vereniging in Rio Braco is de vierde scoutsgroep in deze stad . Het heeft de naam 4 Grupo Leoncio de carvalho . Toen ik de groep ontmoette had de de vereniging ongeveer 40 leden . Scouts , explores en leidinggevende . Welpen hadden ze niet en de opkomsten werden gehouden in het Chico Mendez park in Rio Branco. Een eigen onderkomen hadden ze niet. In 2017 zijn ze begonnen met het opzetten van de speltak welpen . Dat was nog voor mijn tweede reis naar de Amazone . Ervaring in hoe deze groep opgezet moest worden of geleid moest worden hadden ze niet. De kinderen hadden ook nog geen uniform. Ook dit is later voor hun geregeld. Binnen een tijdsbestek van twee jaar is deze speltak gegroeid naar een welpenhorde van ruim 25 kinderen. De leeftijd is net zoals in Nederland van 7 t/m 11 jaar , ze vliegen daarna over naar de scouts.

De foto's bij deze dia tentoonstelling zijn gemaakt tijdens mijn derde reis in 2019. Ik ben toen vier weken lang in Rio branco bij hun op bezoek geweest.

Meest recente reacties

20.09 | 21:17

Wilfried, in de ware zin van het woord ben je geen missionaris, maar wel een man met een echte missie. We zijn heel trots op onze neef. Ga zo door kerel, je bent goed bezig, ga zo door!

14.02 | 10:52

Een mooi gebaar om scouts te helpen in andere landen. In Brazilie is in oprichting een nationale organisatie van oud-scouts en oud-gidsen die de Scouting in Brazilie gaan ondersteunen waar mogelijk.

Deel deze pagina